dimecres, 8 de gener del 2014

El Prat Film Office






El Prat Film Office és un programa gestionat per l'Ajuntament del Prat de Llobregat que té com a objectiu promoure el Prat com a plató de rodatge i producció audiovisual, generar activitat econòmica vinculada a la producció audiovisual i reforçar el sentiment de pertinença i orgull de ciutat.

El servei està dissenyat perquè funcioni com una finestra única d'atenció, de manera que les productores i els professionals del sector puguin desenvolupar els seus projectes fàcilment al municipi.

Els principals serveis que s'ofereixen de manera gratuïta des del Prat Film Office són:

- Gestió dels permisos de rodatge als espais públics
- Assessorament en la recerca de localitzacions
- Coordinació dels serveis municipals necessaris per dur a terme el rodatge
- Informació sobre les empreses i professionals del sector audiovisual que hi ha al Prat, així com sobre empreses que poden oferir serveis de logística de producció: càtering, transport, neteja, etc.

El Prat és un espai de rodatge únic, amb una gran diversitat paisatgística: platja, espais naturals, el riu, parc fluvial, equipaments públics, edificis singulars, parcs urbans, zones industrials, aeroport .... aquest ampli ventall d'espais possibles de rodatge –localitzacions- i el fet d'estar a prop de la ciutat de Barcelona, converteixen el municipi en un espai molt atractiu per a les productores i els professionals del sector audiovisual.

Actualment, els espais més sol·licitats per a rodar són la platja del Prat, la carretera i el passeig de la Platja, el mirador d'avions i el Parc Nou.


Des de l'any 2008, en que l'Ajuntament del Prat de Llobregat va adherir-se a la Xarxa de Municipis de la Barcelona Catalunya Film Commission, el número de rodatges que s'han realitzat al Prat no ha deixat de créixer: d'una mitja de 22 produccions per any acollides fins el 2010, l'any 2012 el Prat acull un total de 40 produccions i enguany, ja s'han dut a terme més 80 produccions audiovisuals al municipi, fet que situa al Prat com a cinquè municipi de Catalunya en nombre de rodatges.

A banda de les taxes que ingressa l'Ajuntament per cada rodatge o sessió fotogràfica, les produccions audiovisuals també requereixen de serveis com càtering, neteja, grues, etc, que sovint contracten a empreses de la ciutat. El Prat Film Office i l'Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme del Prat així ho promouen.
Cal destacar que les empreses i professionals del sector audiovisual del Prat estan exempts del pagament de les taxes i preus públics associats als rodatges i reben l'assessorament professional necessari per dur a terme els seus projectes. D'aquesta manera es vol donar suport a la creació audiovisual local, un objectiu en què el departament municipal de Cultura i El Prat Film Office van de la mà.
Actors i actrius com Sean Penn, Robert de Niro, Cillian Murphy, Mark Strong, Christian Bale, Belén Rueda, José Coronado, Àlex Brandemühl, Quim Gutiérrez, Mario Casas o Maria Valverde, entre molts altres, ja han rodat al Prat.

Rodatge de l'espot del Volkswagen Polo
Al nostre municipi s'han gravat escenes de pel·lícules com "The Gunman" (Pierre Morel), "Mindscape" (Jorge Dorado), "Ismael" (Marcelo Piñeyro),"Los últimos días" (Alex Pastor i David Pastor), "Red Lights" (Rodrigo Cortés), "Tres metros sobre el cielo" i "Tengo Ganas de Ti" (les dues, de Fernando González Molina).


I pel que fa als anuncis de televisió, qui no té present l'espot d'enguany del Volkswagen Polo, rodat a la platja? O el de Decathlon "Vuelta al deporte", on surten les Cases de la Seda i altres espais de la ciutat?


Elena Torrent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada