dijous, 16 de març del 2017

Club de lectura de novel·la històrica: Les veus del Liceu

Les veus del Liceu és una novel·la que en conté dues. La primera transcorre l’any 1993 i relata la història d’un professor de música del Liceu que decideix aprofitar les insospitades qualitats vocals de l’Anna, la noia que neteja el teatre, per convertir-la en una cantant de prestigi internacional. La segona història ens transporta gairebé un segle i mig més enrere, a l’any 1860, i reconstrueix els primers moments de la vida del prestigiós teatre: l’ambient operístic de l’època i les obres s’hi posaven en cartellera, la declarada hostilitat entre croats i liceistes i les converses que es covaven als cafès de la Rambla, on, filtrades pels vapors de l’alcohol, podien prendre forma les apostes més terribles i agosarades. El cavaller Armand Estelrich, instigat per un un grup d’amics croats, s’ha proposat conquerir la dona més bella i pura del Liceu, però la tasca no és fàcil… Al final de la novel·la, les dues trames que s’han anat trenant es conflueixen en un final tan insospitat com explosiu.


Xulio Ricardo Trigo (1959) és un escriptor polifacètic que ha cultivat diversos gèneres com la poesia i els articles periodístics. Guanyador de diversos premis literaris, té una dotzena de novel·les publicades, de les quals Les veus del Liceu és la darrera. 

Elena Carbonell Graells.
Llicenciada en Humanitats


2 comentaris:

 1. Les veus del Liceu" sembla una novel·la captivadora que ens transporta a dues èpoques diferents amb intriga i emoció. Estic emocionat per descobrir com es fusionen aquestes dues històries.
  Dominican Divorce New York

  ResponElimina
 2. Les Veus del Liceu, which translates to "The Voices of the Liceu," is inspired by the famous Gran Teatre del Liceu, a historic opera house in Barcelona. Just as the opera house has been a venue for diverse and powerful performances, our reading club aims to be a stage where the voices of historical fiction can be heard and appreciated. Each book we read transports us to a different era, allowing us to experience the triumphs, struggles, and everyday lives of people from the past.
  uncontested divorce virginia timeline
  dui lawyer stafford va

  ResponElimina