dilluns, 10 d’abril del 2017

Exposició Els inicis de la premsa al Prat

La premsa apareix al Prat al llarg del segle XX. Des de principis dels anys vint es succeeixen diferents intents de publicacions d'informació general sobre la població.
Les primeres publicacions eren amateurs i les feien, de manera artesanal i amb pocs recursos, alguns joves –en alguns casos adolescents- amb inquietuds culturals. En aquesta primera etapa trobem: El Estudiantil, La Veu i el Batec.


Més endavant s’afegeixen els butlletins de les entitats amb més recursos. L’Avenç era la publicació del Centre Artesà, El Ressò del Centre Autonomista i la Rosada de l’Associació de Pares de Família.
Les primeres publicacions d’informació general van tenir una vida curta i, tot i que tenien una voluntat més professional, els seus redactors no eren periodistes. La publicació La Voz, només va editar tres exemplars, i el Noticiari Pratenc va ser una publicació periòdica durant dos anys, el 1935 i 1936, el darrer número va ser el 19 de juliol de 1936.
La publicació d’informació general que va durar més en el temps va ser el PRAT, portavoz de la vida local, des de l’1 de gener de 1950 fins al 15 de juliol de 1972. Adherit a la premsa del Movimiento, comptava amb amplis suports oficials tot i que puntualment va tenir moments crítics en la seva relació amb l’Ajuntament.
Les grans empreses també van publicar les seves pròpies revistes i butlletins. En destaquen La Hoja Familiar de La Seda de Barcelona i Boletín informativo del Núcleo Cooperativo Prat NCP.
A l’exposició hi ha una mostra de diferents exemplars originals i de maquinària de l’època.

L'exposició es pot visitar a la Sala d'exposicions del Cèntric Espai Cultural fins el dia 27 de maig.

11 comentaris:

  1. 파노라마 사진이지만, 블로그에는 카지노 축소판만 올라가서 잘 알아보긴 힘들겠다. 하지만 앞서 언급했다시피 럭셔리 브랜드로 둘러쌓여있어 찾기는 쉬울 것이다. Galaxy는 고객과 커뮤니티 구성원이 수년 동안 제공한 지원에 감사하다고 덧붙였습니다.

    ResponElimina
  2. Thanks, have a good day. Feel free to visit my website;

    ResponElimina
  3. Your article looks really adorable, here's a site link i dropped for you which you may like.

    ResponElimina
  4. Top best earnings tools and many more must check

    ResponElimina
  5. Your blog consistently provides fresh perspectives that I appreciate.Dwi vs Dui

    ResponElimina
  6. L'Alcora, a municipality in Spain, known for its rich history and picturesque landscapes. With its charming old town, historic architecture, and scenic surroundings, L'Alcora offers a unique blend of cultural heritage and natural beauty, making it a captivating destination for visitors and a cherished home for its residents.Abogado DUI Southampton VA





    ResponElimina
  7. This blog is inspiring and its informative. Thanks for sharing. Traffic Ticket Lawyer Fairfax VA

    ResponElimina
  8. Encuentra apoyo legal especializado para asuntos de Abogado Transito Caroline VA. Nuestro experimentado abogado de tráfico ofrece soluciones adaptadas y orientación experta. Avanza con confianza hacia la resolución de tus asuntos legales en Caroline.

    ResponElimina
  9. Work with a top DUI attorney in Fairfax, VA to protect your rights. Our skilled attorneys handle the nuances of DUI regulations, guaranteeing the strongest defense possible based on the particulars of your case.
    DUI Lawyer Fairfax VA

    ResponElimina