divendres, 23 de maig del 2014

Presentació del projecte "Què ens queda de 1714?" a set museus de la Xarxa de Museus LocalsEls dies 17 i 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, i en el marc dels actes del Tricentenari, es van presentar les set primeres instal·lacions del projecte “Què ens queda de 1714”, promogut per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, a set museus de la Xarxa de Museus Locals.

“Què ens queda de 1714?” és un projecte de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona que vol oferir una visió transversal dels fons dels museus a partir d’elements patrimonials originals del segle XVIII que s’hi conserven o que estan  relacionats, de manera directa o indirecta,  amb els fets de la Guerra de Successió. Es tracta d’objectes que conviden a reflexionar entorn dels canvis esdevinguts a la societat catalana en les dècades posteriors a la victòria borbònica.


En el projecte hi participen un total de 23 museus adherits a la Xarxa, que aniran presentant les seves instal·lacions al llarg d’aquest any. Les instal·lacions que es van presentar aquests dies: 

·    Museu d'Arenys de Mar: Exvot de l’ermita del Mont Calvari
·    Thermalia Museu de Caldes de Montbui: Mapa de Josep Aparici
·    Museu de Gavà: L’empremta dels antics ravals de Gavà
·    Museu de Mataró: Maces municipals
·    Museu de Sant Boi de Llobregat: Estàtua de Rafael de Casanova, història i mite popular
·    Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet: Llibre de Jaume Galobardes
·    Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès: Llengua Mesures i taxes

Paral·lelament, s’ha posat en marxa una pàgina web amb continguts ampliats des d’on es podrà seguir el desenvolupament del projecte:  


També es convida als visitants a compartir les seves impressions a la xarxa mitjançant l’etiqueta #museuslocals1714.

La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, és un instrument de suport i col·laboració dels museus locals de la província. Actualment està integrada per 65 museus i equipament culturals pertanyents a 52 municipis que treballen conjuntament per tal de garantir l’estudi, la conservació i la difusió de les seves col·leccions, desenvolupant diferents activats i projectes.

Organitza: Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

1 comentari: