dimecres, 23 de juliol del 2014

Busquem imatges dels joves dels anys setanta, en teniu?

A finals dels anys seixanta del segle XX, el regim franquista inicià una línia de liberalització de l'economia després de dues dècades de dura autarquia. Aquest fet va propiciar el desenvolupament d'àrees industrials en zones com Catalunya, que ja tenien una forta i antiga tradició industrial. La SEAT i la Zona Franca són dos exemples del desarrollismo franquista.

L'expansió de la indústria del Prat coincideix amb aquesta nova situació econòmica. Les grans indústries continuen sent claus a l'economia local i es creen els primers polígons industrials. Petites fàbriques i tallers responen a la demanda industrial de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'ampliació de l'activitat industrial comportà, alhora, la transformació demogràfica més important del Prat,  amb l'arribada d'un gran volum de població immigrant que provocà un  increment substancial de la població.

Aquest gran creixement demogràfic es produí tan de pressa que el municipi es va veure desbordat, amb greus dificultats per allotjar i donar serveis a tota la població nouvinguda. Al llarg dels setanta al Prat es va haver de construir molt. Les noves urbanitzacions no sempre es van planificar adequadament i, en alguns casos, responien a interessos especulatius i a l'obtenció de beneficis fàcils. Per això, ben aviat es van evidenciar importants mancances en els serveis i les infraestructures.

A meitats dels anys setanta, la mort de Franco posà fi a una llarga dictadura i s'inicia la democratització de les estructures de l'estat. És un temps d'il·lusió i esperança en un futur democràtic per a la majoria de població. 

L'Arxiu municipal està preparant l'exposició De pana i de campana. Els joves dels 70's que vol mostrar, en clau jove, com la joventut dels anys setanta viu la transformació i evolució de la ciutat.


Per a la realització de l'exposició necessitem la col·laboració de tots vosaltres aportant fotografies, objectes, documents, filmacions, etc... que permetin il·lustrar aquest Prat dels setanta i als seus protagonistes, els joves. El material que ens deixeu l'escanejarem, us retornarem l'original i si voleu us donarem una còpia digital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada