dijous, 2 de maig de 2013

EL PRAT OCULT


El projecte del Prat ocult neix amb la intenció d'apropar el coneixement de la història del Prat a la ciutadania. El projecte inclou diversos itineraris, guiats amb monitors, que expliquen diferents aspectes de la nostra història. Cada itinerari tracta de manera monogràfica una temàtica concreta i, tots junts, ens ofereixen una panoràmica global del que ha estat l'evolució històrica del Prat des de la seva formació fins a l'actualitat.

Aquest any, el Prat ocult incorpora una novetat importat. Si us heu fixat, en alguns edificis i espais de la ciutat hi podeu trobar unes plaques amb el seu nom i un codi QR.

I on et porten aquests codis QR? Doncs a una web mòbil http://m.elpratocult.elprat.cat on trobarem informació, imatges (actuals i antigues) i vídeos dels diferents espais, edificis i / o escultures, un arxiu de veu ens permetrà escoltar tot el contingut.

A través d'aquesta web, podem accedir als continguts dels itineraris del Prat ocult per poder-los fer al nostre aire, amb un mapa on se situen els diferents elements que el conformen, la informació del mateix i les imatges.

A la ciutat anirem descobrint nous codis QR, a mesura que es vagin fent els itineraris físics. Aprofitant les possibilitats de la web mòbil també incorporarem informació d'edificis i elements d'interès històric que no estiguin, encara, vinculats a cap itinerari.

Aquest any posarem en marxa tres itineraris: Els orígens del nucli urbà i la Casa de la Vila (realitzat el passat 21 d'abril), El Prat Obrer (5 de maig) i el Prat nocturn per la Festa Major.

Per saber més coses sobre el funcionament de la web i el codis pot accedir a aquest vídeo


Posa't el patrimoni a la butxaca, i comparteix-lo #elpratocult!


Marga Gómez
Cristina Gutiérrez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada